Cornuri-aperitiv

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Ingrediente

Pentru aluat
250 g făină
200 g margarină
2 linguri smântână
300 g cartofi
sare
piper negru măcinat

Pentru umplutură și decor
10 crenvurști
1 ou
3 linguri muștar
sare

Preparare
1. Decojești cartofii, îi speli și îi fierbi în apă ușor sărată. Scurgi cartofii fierți și îi zdrobești cu furculița. Faci un aluat din făina cernută, margarina topită la temperatura camerei, pasta rece de cartofi, smântână, sare și piper după gust.
2. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul sub forma unei foi cu grosimea de 4-5 mm, pe care o tai în pătrate. Le ungi cu muștar, așezi câte o jumătate de crenvurst și rulezi, apoi dai forma de cornuleț.
3. Așezi rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, le ungi cu ou bătut și le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 25-30 de minute.

Sofia Hrelea, Topleț, jud. Caraș-Severin



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *