Cornuri cu marmeladă și nucă

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 25 g drojdie
  • 3 linguri zahăr
  • 150 ml ulei sau untură
  • 1 ou
  • 1 linguriță sare
  • 1 fiolă esență de rom sau de vanilie
  • 100 ml lapte
  • 300 g marmeladă
  • 150 g miez de nucă
  • 1 ou pentru uns
  • 3 linguri zahăr pentru decor
  • făină pentru planșetă
  • 1 lingură ulei pentru tavă

Preparare
1. Freci drojdia cu zahărul, până obții o pastă omogenă, în care zahărul s-a dizolvat. Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură, în care pui treptat oul bătut cu sarea, drojdia, esența și laptele călduț. Frămânți bine aluatul și îl lași să crească la cald, timp de 45 de minute.
2. Împarți aluatul în 5 bucăți egale, pe care le întinzi cu sucitorul, pe planșeta presărată cu făină, sub forma unor cercuri groase de 7-8 mm. Cu un cuțit bine ascuțit, trecut prin făină, tai cercurile în 8 triunghiuri egale.
3. Amesteci nuca măcinată cu marmelada. Pui câte o linguriță de amestec la baza fiecărui triunghi și le rulezi. Le așezi în tava unsă cu ulei și le lași să dospească timp de 20-30 de minute.
4. Ungi cornulețele cu ou bătut și le coci timp de 25 de minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu. Când le scoți din cuptor, le ungi din nou cu ou și le presari imediat cu zahăr.

Ilinca Din, Strâmbeni, jud Argeș
25 bucăți
2 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *