Cotlet de porc milanez

Foto: Elena Tănăsescu -Burda România
Foto: Elena Tănăsescu -Burda România

Ai nevoie de:
1 kg cotlet de porc fără os
150 ml ulei
100 g făină
300 g cașcaval
3 ouă
100 g smântână
500 g paste făinoase
100 g unt
sare

Cum procedezi:
1. Fierbi pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi le scurgi în strecurătoare și le treci prin jet de apă rece. Le pui din nou în vas, cu felii de unt deasupra și acoperi cu un capac.
2. Speli carnea, o usuci cu un șervet curat și o tai în felii groase de 1 cm. Bați feliile cu ciocanul pentru șnițele și le sărezi.
3. Cerni făina pe o farfurie. Razi fin cașcavalul. Bați ouăle cu smântâna și sare după gust și încorporezi cașcavalul.
4. Încingi uleiul într-o tigaie. Treci pe rând feliile de carne prin făină, apoi prin pasta cu ouă și le prăjești pe ambele părți.
5. Servești cotletele fierbinți, cu garnitura de paste.

10 porții
Timp de preparare: 30 de minute

Vasilica Deliu, Ostrov, Jud. Constanța

Sfatul nostru: Condimentează pastele cu usturoi, iar amestecul prin care dai cotletele cu oregano sau orice alt condiment adecvat cărnii de porc: busuioc, cimbru, cimbrișor, ienibahar, coriandru, pătrunjel, usturoi.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *