Cotlet secuiesc de porc

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
6 cotlete
2 linguri făină
150 g untură
200 g ceapă
1 varză murată
1 cană zeamă de varză murată
1 linguriță boabe de piper
2 foi de dafin
boia
sare
smântână

Cum procedezi:
1. Speli varza, iar dacă este cazul o lași la desărat în apă rece, apoi o scurgi și o tai fideluță. Cureți ceapa și o tai mărunt.
2. Speli cotletele, le usuci cu un șervet, le sărezi, le treci prin făină și le prăjești în untură topită. În untura rămasă călești ceapa, până devine lucioasă. Stingi cu zeama de varză și adaugi la înăbușit varza, foile de dafin, boabele de piper și boia după gust. Fierbi varza adăugând din când în când câte puțină apă fierbinte.
3. După 30 de minute pui peste varză cotletele, presari sare după gust și introduci cratița în cuptorul încălzit, pentru 15 minute. Servești cotletele la masă cu smântână alături.

6 porții
Timp de preparare: 1 oră și 10 minute

Marioara Popescu, București

Sfatul nostru: Preparatul îți iese mai gustos dacă folosești arpagic în loc de ceapă și dacă așezi peste varză, la cuptor, cârnați pe jumătate prăjiți.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *