Cotlete cu sos de roșii și măsline

Cotlet de porc cu sos_MG_0208_Ingrediente

  • 4 cotlete fără os
  • 400 g roșii în bulion
  • 1 cutie mică (200 g) ciuperci
  • 2 felii șuncă presată
  • 50 g măsline fără sâmburi
  • 50 ml vin
  • 2 căței usturoi
  • 50 ml ulei
  • sare

piper

Preparare
1. Speli cotletele și le bați cu ciocanul de șnițele. Le înăbuși câte 3 minute pe fiecare parte, într-o tigaie cu 3 linguri de ulei și puțină apă. Pui cotletele înăbușite într-o tavă cu usturoiul tăiat felii și le stropești cu vinul și uleiul rămas, apoi le introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mic.
2. Scurgi ciupercile conservate în strecurătoare, apoi le tai în
felii. Tai mărunt roșiile conservate, iar șunca în fâșii. Scazi
la foc mic roșiile în bulion împreună cu ciupercile, iar la
sfârșit adaugi fâșiile de șuncă și rondelele de măsline, apoi sărezi și piperezi după gust.
3. Torni sosul peste cotlete și mai lași la cuptor timp de 5 minute.

Daniela Simionescu, Sibiu

4 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *