Cotlete de porc cu mere și varză

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
4 cotlete de porc
2 mere
½ varză (400-500 g)
1 portocală
4 linguri margarină
1 linguriță cimbru
piper
sare

Cum procedezi:
1. Cureți varza de cotor și frunzele exterioare veștede. O speli, o tai fideluță, o freci cu puțină sare și o călești cu 2 linguri de margarină. Torni câte puțină apă și o fierbi acoperit timp de 20 de minute, împreună cu ½ linguriță de cimbru, timp în care pregătești celelalte ingrediente.
2. Speli cotletele, le usuci cu un șervet, le sărezi și le presari cu cimbru, sare și piper. Tai portocala în jumătate și o storci.
3. Topești într-o tigaie margarina rămasă. Prăjești cotletele pe o parte, apoi le întorci și torni zeama de portocală. Când s-a pătruns bine, scoți carnea pe o farfurie și o păstrezi la cald.
4. Când varza este gata, cureți merele de coajă și le tai în felii groase. Le prăjești puțin în margarina rămasă de la cotlete, astfel încât să nu se înmoaie prea tare, ci să prindă numai o crustă.
5. Repartizezi cotletele, merele și varza în 4 farfurii și, dacă dorești, le stropești cu margarina în care ai călit merele.

4 porții
Timp de preparare: 40 de minute

Gemilia Buruiană, Ploiești, jud. Prahova



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *