Cotlete de porc cu miere și ananas

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
4 cotlete de porc fără os
½ cutie compot de ananas rondele
2 linguri miere
1 linguriță muștar

Cum procedezi:
1. Speli cotletele și le crestezi adânc pe lungime, folosind un cuțit bine ascuțit. În crestătura fiecărui cotlet pui câte ½ rondelă de ananas. Amesteci mierea cu muștarul și zeama de compot. Așezi cotletele într-o formă termorezistentă și torni sosul dulce peste ele.
2. Dai cotletele la cuptor, la foc mic spre mijlociu, timp de aproximativ 1 ½ ore. Din când în când, deschizi ușa cuptorului și stropești cotletele cu sosul din cratiță. Le servești calde, așezate pe rondele de ananas încălzite în prealabil și le decorezi cu astfel de rondele.

4 porții
Timp de preparare: 1 oră și 40 de minute

Georgeta Teodorescu, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *