Cotlete de porc fezandate

Foto: Elena Tănsescu - Burda România
Foto: Elena Tănsescu – Burda România

Ai nevoie de:
4 cotlete de porc groase de 2,5 cm
1 ceapă
3 linguri zahăr brun
3 linguri sare
3 pahare apă
3 linguri whisky sau palincă
5 linguri ulei
1 vârf de cuțit scorțișoară
½ linguriță piper alb măcinat
2 foi de dafin
5 boabe ienibahar
3 cuișoare

Cum procedezi:
1. Cureți ceapa și o tai solzișori. Într-un castron așezi cotletele
unul lângă altul, iar deasupra pui ceapa tăiată solzișori, foile de dafin, ienibaharul și cuișoarele.
2. Dizolvi zahărul și sarea într-un pahar cu apă caldă, apoi adaugi whisky-ul sau palinca, 2 linguri cu ulei, scortișoara și piperul alb. Torni
saramura peste cotlete, completezi cu apă cât să le acopere și le întorci de pe o parte pe alta de cel puțin 4 ori.
3. Lași cotletele la fezandat pentru 4 ore, apoi le scurgi, le ungi cu uleiul rămas și le coci în cuptor, timp de aproximativ 20 de minute sau le frigi pe grătar, întorcându-le pe ambele părți.

Claudia Sandea, Cluj-Napoca

4 porții
Timp de preparare: 25 de minute
Timp de așteptare: 4 ore



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *