Cotlete de porc marinate în melasă de rodie

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Ingrediente:
6 cotlete de porc
2 linguri melasă de rodie
1 lingură sos soia
câte ½ lingură ulei de măsline și susan
½ linguriţă boia dulce
piper mozaic

Pentru salată
1 varză chinezească, 1 castravete Fabio
2 morcovi
1 rodie
pătrunjel
1 lingură maioneză
1 lingură iaurt
2 linguri zeamă de lămâie
sare
piper

1. Într-o pungă se introduc cotletele de porc. Se pune melasa de rodie într-un bol împreună cu sosul de soia, boiaua dulce, uleiul şi piperul proaspăt măcinat și se amestecă bine. Sosul obţinut se toarnă peste cotlete, se închide punga şi se dă la rece pentru minimum 30 de minute. Cu cât carnea stă mai mult la marinat, cu atât devine mai aromată şi mai fragedă. Se frig cotletele pe grill 3-5 minute pe o parte, iar când se întorc pe partea cealaltă 2-3 minute.
2. Pentru salată se toacă mărunt varza chinezească, se dă morcovul pe răzătoare și se taie castravetele rondele.
3. Se amestecă maioneza cu iaurtul şi zeama de lămâie și se condimentează cu sare şi piper proaspăt măcinat.
4. Se adaugă peste salată sosul obţinut, se presară pătrunjel tocat mărunt şi se amestecă. La final se adaugă rodie.
Vasilica Burcea, Cernavodă, jud. Constanţa



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *