Cotlete la cuptor, cu sos de legume

Foto: Mihai Nicolae - Burda Romania
Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Ingrediente
4 cotlete fără os
câte 100 ml ulei și vin alb
sare
piper

Pentru sos
1 morcov mic
câte ½ țelină și ardei gras roșu
2 roșii
1 ceapă mică
1 pahar vin alb sec
2 linguri unt
cimbru
sare

Preparare
1. Cureți legumele, le speli și le pui la fiert în apă cât să le acopere, cu un praf de sare. Le pasezi în blender împreună cu puțină supă și pui la fiert piureul obținut, împreună cu vinul, puțină supă, unt, sare și cimbru după gust. Le fierbi la foc mediu, amestecând până când sosul se îngroașă.
2. Bați cotletele cu ajutorul unui ciocan pentru șnițele, le presari cu sare și le înăbuși în ulei, câte 1 minut pe fiecare parte. Le așezi într-o tavă, le presari cu sare și piper după gust și le stropești cu vin. Introduci tava în cuptor, la foc mediu, pentru 15-20 de minute.
3. Aduci la masă cotletele alături de sos și o salată de sezon.

Lenuța Vrânceanu, Izvoru, jud. Prahova

4 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *