Covrigei de ciocolată

Biscuiti covrigei cu ciocolata_MG_0344

Ingrediente
150 g unt
100 g zahăr
1 ou
200 g făină
1 lingură cacao
50 ml lapte
100 g ciocolată
făină pentru planșetă și tavă

Preparare
1. Freci spumă untul înmuiat la temperatura camerei. Adaugi zahărul și mixezi până se dizolvă, apoi treptat, oul și cacaua cernută împreună cu făina. La sfârșit torni laptele și omogenizezi. Vei obține un aluat potrivit de tare.
2. Cu mâinile presărate de fiecare dată cu făină, modelezi pe planșetă suluri de aluat groase de 1 cm, din care formezi covrigei. Dacă ai o formă specială, întinzi aluatul în strat de 5-6 mm și tai covrigei cu ajutorul formei trecute prin făină.
3. Așezi covrigeii în tava aragazului presărată cu făină. Îi coci timp de 20-25 de minute, la foc mijlociu, în cuptorul preîncălzit.
4. Topești ciocolata la bain-marie, iar când se răcesc covrigeii, îi învelești în glazură de ciocolată.

Melexina Petrea, Suceava

30 bucăți
1 h 10 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *