Crap cu sos de smântână, hrean și nuci

Ingrediente

  • 1 crap de 1 kg
  • 50 g hrean
  • 50 g nuci măcinate
  • 1 linguriță zahăr brun
  • 2 felii pâine
  • 150 g smântână
  • 1 lămâie
  • sare

Preparare
1. Cureți peștele de cap, solzi, aripioare și măruntaie. Îl speli bine, îl porționezi și îl fierbi timp de 20 de minute, în apă ușor sărată, la foc mic. Scurgi peștele și îl păstrezi la cald, până pregătești sosul.
2. Înmoi în smântână miezul celor două felii de pâine. Cureți hreanul și îl dai pe răzătoarea mică. Zdrobești cu furculița miezul de pâine înmuiat. Amesteci într-un castron smântâna cu zahărul, hreanul și nucile. Adaugi sare în funcție de afecțiunile tale și de compoziția medicamentelor pe care le ingerezi.
3. Stropești peștele cu zeamă de lămâie și îl servești împreună cu sosul, alături de o garnitură de legume sotate.

Loredana Burbulea, Bacău

6 porții
35 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *