Crap gătit pescărește

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
1 crap proaspăt, de circa 750 g
3 linguri ulei
2 cepe
4-5 căței de usturoi
¼ linguriță cimbru pisat
2-3 linguri bulion
1 vârf de cuțit zahăr
sare
piper

Preparare
1. Cureți peștele, îl speli bine și îl tai în bucăți nu prea mari, pe care le presari cu sare, piper și le lași în frigider, într-un vas acoperit, cât timp prepari sosul.
2. Cureți ceapa și usturoiul. Tai ceapa mărunt și strivești usturoiul. Pui într-o cratiță ceapa tăiată mărunt, torni 1 ½ pahare cu apă fierbinte și o lași să fiarbă la foc mic, timp de 10-15 minute.
3. Adaugi apoi uleiul, zahărul, usturoiul strivit, cimbrul și bulionul. După ce a dat în câteva clocote, pui bucățile de pește, mai puțin capul, potrivești de sare și piper și lași să fiarbă acoperit, 20-25 de minute, la foc foarte mic sau în cuptor, până când sosul scade.
Îl servești cu garnitură de orez sau cu mămăliguță.

Elena Fărăgău, Sângeorgiu de Mureș, jud. Mureș

3 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *