Crap împănat cu lămâie

Ingrediente

  • 1 crap de 1 kg
  • 1 ½ lămâie
  • ½ pahar ulei (preferabil de măsline)
  • piper
  • sare

Preparare
1. Cureți peștele de solzi, intestine și cap. Îl speli bine atât în interior, cât și la exterior. Tai jumătatea de lămâie în 8 felii subțiri, cărora le îndepărtezi atât coaja albă, cât și pe cea galbenă. Crestezi peștele din loc în loc și îl împănezi cu feliile de lămâie.
2. Așezi peștele într-o tavă. Îl presari cu sare și piper după gust, apoi îl stropești uniform, cu uleiul și zeama lămâii rămase.
3. Introduci tava în cuptorul cald și coci peștele timp de 30 de minute, până se rumenește frumos. Periodic, scoți tava și stropești peștele cu sosul format în tavă.

Elena Postelnicu, Fetești, jud. Ialomița

5 porții
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *