Crap à la Grisa

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

rețetă din Republica Moldova

Ingrediente
1 ½ kg crap sau altfel de pește
125 g unt
300 g arpagic
2-3 foi de dafin
sare
30 ml vin roșu
40 g făină
400 g ciuperci
3 g cimbru
2 g piper

Preparare
1. Cureți peștele de solzi și de intestine, îl speli și îl tai în lungime, de-a lungul coloanei vertebrale. Scoți șira spinării împreună cu oasele și porționezi peștele în bucăți de 4-5 cm lățime. Presari bucățile de pește cu sare și piper și le așezi într-o tavă.
2. Cureți și speli ciupercile, apoi le tai în felioare. Opărești arpagicul, îl cureți și îl rumenești întreg, în unt încins. Presari făina, amesteci, după care pui felioarele de ciuperci. Torni vinul, pui foile de dafin, cimbrul și piperul și continui fierberea, amestecând până se mai îngroașă sosul. Strecori sosul și îl torni peste peștele din tavă.
3. Servești peștele cu garnitura de ciuperci, arpagic și le stropești cu sosul.

Margareta Burduja, Iași

6 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *