Cremă de brânză cu ananas

Crema de branza cu ananas_MG_8631a

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

500 g ananas proaspăt
150 g iaurt degresat
150 g brânză dulce dietetică 
15 g gelatină
1 lingură miere
½ lămâie
100 g frișcă
2-3 picături esență de vanilie
câteva frunze de mentă pentru decor
 
Preparare
1. Cureți ananasul și tai șase rondele pe care le păstrezi pentru decor, iar restul îl tai în cubulețe cu latura de 1 cm. 
2. Pui gelatina la înmuiat în 50 ml apă rece, iar după 10 minute o dizolvi la bain-marie.
3. Amesteci brânza cu piureul de ananas, zeama și coaja rasă de lămâie, mierea, esența de vanilie și iaurtul. Torni gelatina în fir subțire, amestecând ușor până o încorporezi pe toată.   
4. Torni crema în cupe pe care le păstrezi la frigider pentru cel puțin o oră. Înainte de a aduce crema la masă, decorezi cu rondelele de ananas, frunzele de mentă și cu puțină frișcă. 
 
Marilena Ionică, Ludești, jud. Dâmbovița
 
6 porții

1 h 30 min

1 porție conține:
145,0 kcal
8,0 g proteine
5,0 g lipide
17,0 g glucide
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *