Cremă de cafea

Crema de cafea expres_MG_1803_Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 3 lingurițe cafea
  • 100 g zahăr
  • 4 ouă
  • 1 linguriță amidon
  • sare

Preparare
1. Prepari o cafea concentrată din 250 ml apă și cafeaua măcinată. Dizolvi zahărul în 100 ml lapte fierbinte, apoi îl răcești și îl amesteci cu restul de lapte.
2. Separi albușul de la un ou și îl bați spumă. Amesteci gălbenușul rămas cu amidonul, celelalte 3 ouă bătute cu un praf de sare, laptele și cafeaua strecurată și răcită.
La sfârșit, adaugi albușul bătut spumă, omogenizezi compoziția și o torni într-un vas termorezistent. Introduci vasul în cuptor pentru 30 de minute, ca să se închege crema. O consumi după ce ai răcit-o.

Tamara Junc, Horlești, jud. Iași

4 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *