Cremă de ciocolată albă și piersici

Ingrediente
  • 2 ouă
  • 3 piersici mari
  • ½ linguriță zeamă de lămâie
  • zeama de la 1 portocală
  • 1 pahar (200 ml) șampanie
  • 150 g ciocolată albă de menaj
  • 150 g smântână
  • 2 linguri zahăr
 
Preparare
1. Topești pe baie de aburi 125 g ciocolată. Iei vasul de pe foc și adaugi treptat 2 gălbenușuri și 50 g smântână și omogenizezi. 
2. Bați cu telul smântâna rămasă, împreună cu zahărul. Separat bați albușurile spumă, într-un vas așezat pe bain-marie, picurând zeama de lămâie. 
3. În ciocolata topită, încorporezi frișca și spuma de albușuri, amestecând ușor, de jos în sus. Dai crema la rece pentru 2 ore. 
4. Între timp, cureți piersicile de coajă și sâmburi. Păstrezi câteva felii pentru décor, iar restul le tai în  cubulețe și le lași la macerat în zeama de portocală proaspăt stoarsă și șampanie. Păstrezi de asemenea fructele la rece. 
5. Amesteci jumătate din cremă cu piersicile macerate. Repartizezi în cupe crema cu fructe și decorezi cu restul de cremă, folosind șprițul. Razi deasupra ciocolata rămasă și ornezi cu feliuțe de piersică și frunze de mentă.
 
Maria Iosip, Galați
 
4 porții
2 h 25 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *