Cremă de ciocolată cu banane

Crema de ciocolata cu banane_MG_6513

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 2 banane
  • 1/2 lămâie
  • 80 g unt
  • 3 ouă
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 150 g cremă de ciocolată cu arahide
  • 2 linguri cacao
  • 2 bezele
 
Preparare
1. Separi albușurile de gălbenușuri. Bați spumă albușurile cu 2-3 picături de zeamă de lămâie.  2. Amesteci crema de ciocolată cu untul înmuiat la temperatura camerei, gălbenușurile și zahărul pudră. Zdrobești fin bezelele. 3. Cureți bananele, le tai rondele și le stropești cu zeamă de lămâie. În crema cu ciocolată încorporezi ușor albușurile bătute spumă, bezelele zdrobite și 3/4 din banane. Repartizezi crema în 5 boluri sau pahare și presari cacao, apoi le decorezi cu rondelele de banane rămase. Dai crema la rece pentru 1 oră.
 
Ana-Maria Farcaș, Alba-Iulia, jud. Alba
 
5 porții
1 h 20 min
 
Sfaturile noastre!
Înainte de a prepara această cremă, asigură-te că ouăle sunt proaspete și verificate sanitar-veterinar. Dacă crema de ciocolată este foarte dulce, nu mai este nevoie să adaugi zahărul pudră. Poți să întinzi această cremă între două straturi de biscuiți, obținând astfel un desert mai consistent.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *