Cremă de portocale

 

 

 

 

 

Ingrediente
3 ouă
150 g zahăr
2 portocale
50 g unt
1 praf de sare
1 plic zahăr vanilinat
200 ml frişcă lichidă
Preparare
1. Într-un vas metalic, mixezi ouăle sarea, zahărul vanilinat și zahărul până când se dizolvă. Adaugi zeama stoarsă de la o portocală și jumătate. Fierbi la bain-marie ingredientele mixate, amestecând continuu cu o lingură de lemn. Când crema s-a îngroșat, stingi focul și încorporezi o lingură coajă de portocală rasă și untul.
2. Torni în cupe crema călduță și o lași să se răcească. După răcirea completă, introduci cupele în frigider pentru 1 oră. Bați frișca pe care, în prealabil, ai răcit-o timp de 3 ore.
3. Înainte de servire, decorezi crema cu frișca bătută și felii de portocală.

Paula Cândea, București
3 porții
1 h 20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *