Cremă la pahar, cu fructe

Foto: Mihai NIcolae – Burda România

Ingrediente
150 g zahăr
100 g nuci
400 ml frișcă
1 plic zahăr vanilinat sau cu aromă de rom
200 g fructe de sezon
½ lămâie
1 lingură ulei

Preparare
1. Prăjeşti puţin nucile în cuptor, apoi le laşi să se răcească şi le tai mărunt, cu cuţitul. Caramelizezi puţin zahărul, astfel încât să rămână brun deschis. Adaugi nucile şi amesteci. Pe o planşetă unsă cu ulei, întinzi caramelul şi îl laşi să se întărească. Îl ambalezi într-o pungă groasă şi îl mărunţeşti cu ciocanul.
2. Baţi frişca lichidă pe care, în prealabil, ai răcit-o în frigider. Adaugi zahărul vanilinat şi caramelul şi continui să mixezi timp de 1 minut.
3. Pui crema într-un cornet şi o repartizezi în pahare. Decorezi cu fructe de sezon pe care le-ai spălat, le-ai scurs, le-ai tăiat cât mai estetic şi le-ai stropit cu zeamă de lămâie, ca să nu oxideze. Păstrezi crema ăn frigider până în momentul servirii.

Dana Dinescu, Țițești, jud. Argeș

4 porţii
25 min

Sfatul nostru
Cremele la pahar, rapide, răcoroase şi aromate reprezintă deliciul cel mai potrivit pentru atmosfera intimă a după-amiezelor în care îţi inviţi la cafea prietenele sau când copilul tău îşi cheamă la joacă prietenii. Fie că sunt pe bază de amidon, de frişcă sau de brânză dulce, pentru fiecare reţetă alege aroma cea mai portivită fructelor: pentru fructe roşii, caise şi piersici – vanilie sau lămâie, pentru pepene galben – rom. Dacă este vorba despre un desert pentru doamne, o linguriţă de lichior adăugată în cremă îi va da o notă de rafinament.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *