Cremeșul cofetarului

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
Pentru blat
370 g făină
220 g margarină
2 gălbenușuri
175 g smântână
1 vârf de cuțit de sare

Pentru cremă și decor
7 plicuri budincă de vanilie
2 albușuri
9 gălbenușuri
2 l lapte
600 g zahăr
4 plicuri zahăr vanilinat
50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor

Preparare
1. Amesteci ingredientele pentru aluat și frămânți bine. Împarți compoziția în 2 bucăți egale și le întinzi sub forma unor dreptunghiuri de mărimea tăvii (25×35 cm). Tapetezi tava cu hârtie pentru copt și coci foile pe rând, în cuptorul preîncălzit, până când devin aurii.
2. Fierbi laptele cu 500 g zahăr și prafurile pentru budincă. Bați albușurile spumă tare cu zahărul rămas și cu zahărul vanilinat. Încorporezi în spumă budinca fierbinte, lingură cu lingură și amesteci ușor.
3. Pui în tavă o foaie, întinzi uniform crema și acoperi cu a doua foaie. Presezi ușor și păstrezi prăjitura în frigider. până a doua zi.
4. A doua zi, tai crèmeșul în pătrate și presari zahăr pudră.

Ileana Varga, Boghiș, jud. Satu Mare

30 bucăți
10 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *