Crochete de țelină cu sos de roșii

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
2-3 țeline mari
sare
2 ouă
făină
½ legătură verdeață
2 lingurițe germeni de grâu
5-6 linguri pesmet
piper

Pentru sos
1 kg roșii
2-3 ardei grași
1 foaie de dafin
câteva boabe de piper
1 linguriță făină
2-3 frunze de țelină
2 lingurițe oțet de mere
1 linguriță muștar Dijon

Preparare
1. Cureți și speli țelina. O tai în felioare și o fierbi până se înmoaie. Scurgi țelina și o pasezi în blender sau prin sită. Amesteci pasta de țelină cu verdeața fin tocată, 1 linguriță germeni de grâu, ouăle bătute, 3-4 linguri făină, sare și piper după gust. Cu mâinile unse, formezi bastonașe de 5-6 cm, pe care le treci printr-un amestec de germeni de grâu și pesmet și le prăjești în uleiul încins. Le scoți pe șervete absorbante.
2. Pentru sos, cureți legumele și le tai în cubulețe. Fierbi roșiile fără să adaugi apă, apoi le pasezi prin sită. Adaugi ardeii tocați mărunt, foaia de dafin, boabele de piper, zahărul și muștarul și fierbi până obții un sos omogen. La sfârșit, îl sărezi după gust.
3. Servești crochetele calde, cu sosul de roșii.

Ștefania Răduță, București
6 porții 1 h 10 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *