Crochete de ton şi ciuperci

Crochete cu ton si ciuperci_MG_9285

Ingrediente
2 cutii ton mărunţit, în suc propriu
250 ml lapte
50 g ciuperci
75 g făină
120 ml ulei
1 ceapă
2 ouă
sare
piper
4 linguri pesmet

Preparare
1. Cureţi ceapa şi ciupercile, le speli şi le tai mărunt, apoi le căleşti în 2 linguri de ulei încins, până se înmoaie, iar ceapa devine lucioasă. Presari făina, amesteci energic şi torni câte puţin lapte, omogenizând. Fierbi compoziţia până obţii un sos gros. Îl laşi să se răcească, după care încorporezi peştele bine scurs, 1 ou bătut, sare şi piper după gust.
2. Formezi crochete din compoziţie pe care le treci pe rând, prin făină, ou bătut şi pesmet. Le prăjeşti în uleiul rămas, rumenindu-le frumos pe ambele părţi. Le scoţi pe hârtie absorbantă şi le serveşti ca aperitiv cald.

Paula Cândea, Bucureşti

3 porţii
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *