Croissant

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 3 linguri zahăr
  • 4 gălbenușuri
  • 1 praf de sare
  • coajă rasă de ½ lămâie
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 2 linguri vin alb
  • 100 g smântână
  • 350 g făină
  • 300 g gem de căpșune
  • făină pentru planșetă
  • 1 lingură margarină pentru tavă

Preparare
1. Freci spumă untul moale cu zahărul. Adaugi treptat 3 gălbenușuri frecate cu sarea, zahărul vanilinat, smântâna, coaja rasă de lămâie, vinul și făina cernută. Frămânți aluatul până când se omogenizează.
2. Întinzi aluatul pe planșetă și îl împăturești de 3 ori. Îl învelești în folie de plastic și îl dai la rece pentru 15 minute. Repeți această operație de trei ori.
3. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi o foaie groasă de 5 mm, pe care o tai în pătrate. Așezi în mijloc câte o linguriță cu gem și rulezi aluatul, apoi dai forma de corn. 4. Le pui într-o tavă unsă cu margarină și le ungi cu gălbenuș. Coci la foc mijlociu, timp de 25-30 de minute, în cuptorul preîncălzit. Le consumi la micul dejun sau le ambalezi individual și le oferi copiilor ca gustare pentru școală.

Mihaela Sava Rusciac, Oltenița, jud. Călărași
15 bucăți
1 h 40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *