Cuiburi de spaghete cu șuncă

Cuiburi de spaghete cu sunca_MG_2858_Ingrediente

  • 300 g spaghete
  • 200 g caș dulce sau cașcaval
  • 200 g șuncă slabă de pasăre
  • 30 g unt
  • ½ ardei roșu
  • ½ ardei galben
  • câteva frunze de verdeață pentru decor
  • sare

Preparare
1. Fierbi spaghetele în apă ușor sărată, respectând indicațiile de pe ambalaj. Le scurgi în strecurătoare și le treci prin jet de apă.
2. În timp ce fierb spaghetele, cureți ardeii. Tai în cubulețe șunca și ardeii.
3. Ungi cu unt o tavă și așezi spaghetele sub formă de cuiburi, ajutându-te de o furculiță în jurul căreia le încolăcești.
4. În mijlocul cuiburilor formate, pui câte o felie subțire de caș, iar deasupra cubulețele de șuncă și ardei. Introduci tava în cuptorul cald, pentru 15 minute, până când se topește cașul. Dacă celui mic îi place verdeața, presară câteva frunze de busuioc sau pătrunjel tocate.

Doina Tătăranu, București

6 porții
35 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *