Curcan cu sos de lămâie

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
500 g carne de curcan
2 lămâi
4 linguri ulei
200 ml supă de curcan
1 linguriță făină
1 linguriță unt
piper
sare

Cum procedezi:
1. Speli carnea de curcan. Dacă nu are oase, o poți bate cu ciocanul pentru șnițele. Cureți o lămâie de coaja galbenă, subțire, pe care o tai în felii lungi și subțiri.
2. Amesteci zeama de la o lămâie cu uleiul, piperul și fâșiile de coajă. Așezi carnea într-un castron, o stropești cu acest amestec și o lași la frigider pentru 1 ½ ore.
3. Înăbuși carnea în baiț pe ambele părți, apoi o scoți pe o farfurie.
4. Torni supa de carne peste sosul rămas și fierbi la foc mic, până scade la jumătate. Adaugi făina dizolvată în zeama lămâii rămase și amesteci până se îngroașă sosul. La sfârșit încorporezi untul și sărezi după gust.
Servești carnea de curcan împreună cu acest sos și cu garnitură de cartofi fierți.

Sfatul meu: În sos poți adăuga o frunză de mentă mărunțită, care va da preparatului o aromă aparte.

3 porții
Timp de preparare: 2 h

Monika Erika Popa, Hunedoara



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *