Curcan în aluat

Curcan in aluat_MG_0330

Ingrediente
1 curcan mic
500 g făină
1 ceașcă lapte
1 lingură grăsime
sare
făină pentru planșetă

Preparare
1. Cureți curcanul și îl speli bine, atât la exterior, cât și în interior. Îl usuci cu un șervet și îl presari cu sare și condimente după gust.
2. Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui ½ linguriță sare, laptele și grăsimea. Frămânți un aluat potrivit de tare, pe care îl întinzi în strat de 1 cm, pe planșeta presărată cu făină. 3. Învelești curcanul în aluat și îl așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Introduci tava în cuptorul cald și coci la foc mijlociu. Stabilești timpul de coacere în funcție de greutatea curcanului, alocând 40-45 de minute pentru fiecare kilogram de carne. Aluatul se va prăji, chiar se va arde.
4. Când a expirat timpul de coacere, scoți tava și cureți curcanul de crusta de aluat ars. Servești friptura cu diferite garnituri de legume sau numai cu salată.

Elena Postelnicu, Fetești, jud. Ialomița

10 porții
2 h 30 min

Sfatul nostru:
Opărește curcanul înainte de coacere, apoi scurge-l și învelește-l în aluat. Vei reduce astfel timpul de coacere cu cel puțin 30 de minute.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *