Curcan în foi de varză acră

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ingrediente
1 curcan de 3-4 kg
150 g grăsime de pasăre sau de porc
câteva foi de varză acră
sare

Preparare
Curcan invelit in varza 2_MG_0682
1. Speli bine curcanul cu apă rece, îl usuci folosind un prosop curat şi îl presari cu puțină sare. Înfăşori curcanul în foile de varză acră, îl așezi în tavă și îl ungi cu grăsimea topită.
2. Torni în tavă o cană cu apă și dai tava la cuptor timp de 1 oră, la foc mic, până iese sucul din carne. Mărești intensitatea focului și continui coacerea încă 1 ½ ore, stropind curcanul din când în când cu sosul format în tavă. Dacă este necesar, mai adaugi apă în tavă.
3. Îndepărtezi foile de varză și lași carnea să se rumenească. Îl aduci la masă cu garnitura preferată.

16 porții
3 h

Sfaturile mele:
După ce ai îmbrăcat curcanul în varză, leagă-l cu sfoară subțire. Dacă prepari friptura numai din pulpe sau din piept, înfășoară-le individual.

Georgeta Teodorescu, Bucureşti



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *