DE CE YOGA PRENATALĂ?

Group of future mothers practicing yoga exercises

Pe 21 iunie se sărbătorește în toată lumea Ziua Internațională Yoga, un stil de viață practicat de peste 5000 de ani. Încercați Yoga în sarcină pentru a vă crește rezistența organismului și gradul de adaptare la toate schimbările care apar în timpul acestei perioade minunate.

Sarcina este una din situațiile care aduce în viața femeii provocări pe planuri multiple. Atât fizic cât și emoțional, viitoarea mămică este într-un continuu proces de schimbare pe parcursul celor nouă luni de sarcină. Din punct de vedere fizic este firesc ca orice corp să caute, prin procese compensatorii, să se adapteze la schimbările care apar. Dureri în zona lombară, circulația sângelui deficitară, respirația îngreunată, tendința spre constipație, o eficiență scăzută a sistemului imunitar – acestea doar câteva dintre problemele cu care se confruntă femeia în sarcină. “Yoga are pentru toate acestea soluții. Este o știință străveche, care studiază de mii de ani corpul fizic, tocmai pentru a-l menține cât mai mult timp în stare optimă de funcționare. În sarcină, un corp fizic echilibrat va crea un mediu mai bun (intraurterin) de dezvoltare al fătului. Gravida parcurge mai usor travaliul și nașterea.” – Andreea Andrei – Educator perinatal SAMAS, instructor Yoga Alliance (TTC 200) – Hatha/Vinyasa Yoga
Din punct de vedere emoțional și mental, sarcina este unul din momentele cele mai solicitante pentru femeie. Această realitate este susținută atât de fondul hormonal specific sarcinii cât și de conștientizarea limitelor stării de control. Femeia realizează că este o parte destul de mare în această experiență, care însă nu este sub controlul propriu. Această situație poate să aducă anxietate, gânduri și emoții de neputință. “Yoga, prin tehnicile de respirație și meditație, asistă într-un mod foarte eficient gravida să își găsească modalitățile proprii de gestionare a acestor stări. Acest proces de autocunoaștere și armonizare are un impact direct asupra calității vieții în sarcină și asupra calității relațiilor interpersonale.” – completează Andreea.
Și, foarte important, Yoga este un instrument eficient în timpul travaliului. În ultimii ani, au apărut din ce în ce mai multe studii care concluzioneaza efectele pe care le aduce Yoga prenatală în travaliu și naștere:
O ameliorare semnificativă a durerii resimțite în travaliu
Travalii mai scurte
Niveluri de stres și anxietate scăzute
Un procent mai mic de apariție a hipertensiunii arteriale induse de sarcină
Un procent mai mic de cazuri de restricție de creștere intrauterină
Un procent mai mic de complicații obstetricale
Un procent mai mic de depresie postpartum

Vă așteptăm la orele Yoga prenatala susținute la Asociația SAMAS – Sănătate pentru Mame și Sugari cu o programare simplă la 0786176949 / [email protected]

Despre Asociația SAMAS

Asociația SAMAS este organizația nonprofit ce a dezvoltat singura reţea națională de Educatori Perinatali (asistenţi medicali și moase) specializați în educația prenatala si postnatala, în nutriția mamei și a copilului, si care oferă îndrumare mamelor în adoptarea unor decizii pertinente în ceea ce privește îngrijirea și nutriția lor și a copiilor, de la concepție până la vârsta antepreşcolară.

Rezultatele Asociatiei SAMAS in perioada 2013-2017 arată impactul semnificativ pe care inițiativa SAMAS l-a generat la nivel național:

• 654 de cadre medicale din 20 judete au beneficiat de Bursa de formare SAMAS
• 13.333 de mame au participat la cursurile SAMAS
• 4200 mame in situatii dificile de viata din 8 orase au primit consiliere gratuita
• 318.084 mame din maternitati au beneficiat de suportul educatorilor perinatali SAMAS
• 20 de orase din tara sunt cuprinse in Reteaua SAMAS
• 5 Centre Regionale SAMAS au fost deschise in tara, in Bucuresti, Iasi, Bistrita, Pitesti si Timisoara

În plus, difuzarea în mass-media a mesajului de interes public: “Hrănirea exclusivă la sân a copilului în primele șase luni este esențială pentru o viață sănătoasă.”, s-a realizat la inițiativa Asociației SAMAS.

Asociația a fost înființată datorită extinderii și dezvoltării Programului  SAMAS, inițiat de către Fundația Crucea Albă, Fundația Nutricia și Crucea Roșie – Filiala Sector 6, susținut de Danone Ecosystem.

Contact Asociația SAMAS
Adina Gheorghe
Responsabil proiecte sociale
0722161421 / [email protected]
www.asociatiasamas.ro
0786176949
[email protected] / [email protected]
Str. Popa Soare 16, ap. 2, Sector 2, BucurestiLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *