Deliciu cu gust de cafea

Deliciu de cafea_MG_5813

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

125 g unt

1 gălbenuș

250 g biscuiți

100 g zahăr pudră

1/2 pliculeț nes

50 ml apă

1 lingură unt pentru formă

Preparare

1. Dai biscuiții prin mașina de tocat. Dizolvi nesul în apă. Freci spumă untul înmuiat la temperatura camerei cu zahărul pudră. Încorporezi treptat gălbenușul, nesul dizolvat și biscuiții măcinați. Frămânți compoziția până devine omogenă.

2. Tapetezi un vas rotund cu folie de polietilenă, o ungi cu unt, pui
compoziția și o presezi bine cu dosul unei linguri.
3. Dai desertul la rece pentru 12 ore, apoi îl răstorni pe un platou.

Îndepărtezi folia, îl tai în felii și îl servești rece.

Ioana-Maria Davidescu, București

 
3 porții
12 h 25 min
 
Sfatul meu!
Înainte de a pune compoziția, așază pe fundul vasului câțiva mieji întregi de nucă, apoi tasează compoziția. Vor f i un decor potrivit pentru acest desert, în orice anotimp.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *