Deliciu cu nucă și mac

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
100 g făină
5 ouă
250 g nuci măcinate
3 linguri mac măcinat
150 g zahăr
1 plic zahăr vanilinat
2 linguri rom
½ pachet praf de copt
5 linguri apă
1 lingură margarină

Pentru umplutură și decor
300 g frișcă
100 g zahăr
300 g nuci
20-25 vișine din compot

Preparare
1. Pentru blat, bați albușurile spumă tare, adaugi câte o lingură de zahăr și una de apă și bați în continuare până obții o spumă omogenă. Când s-a terminat zahărul, încorporezi pe rând gălbenușurile, zahărul vanilinat, nucile măcinate, macul, romul, făina cernută și praful de copt, amestecând ușor de jos în sus, ca să se păstreze compoziția pufoasă.
2. Ungi cu margarină o formă de copt, cu pereții detașabili. Torni compoziția și o coci la foc mediu, 50 de minute. O scoți din formă după ce s-a răcit complet.
3. Caramelizezi zahărul cu 1 lingură de apă, apoi adaugi nucile. Le scoți într-o tăviță unsă cu ulei și, după ce s-au răcit, le dai prin mașina de tocat.
4. Tai blatul în 3 foi, le ungi cu un strat subțire de frișcă și le suprapui. Îmbraci tortul în frișcă și decorezi cu nucile caramelizate și cu vișine.

Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș

16 porții
1 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *