Desert cu banane

Desert cu banane_MG_8754_Ingrediente

  • 2 banane
  • 1 lingură unt (sau margarină)
  • 1 lingură zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1/4 fiolă esență de rom
  • 25 g nuci
  • 100 ml frișcă lichidă

Preparare
1.  Cureți bananele de coajă și le tai în două, pe lungime. Într-o tigaie topești untul și înmoi puțin bananele, întorcându-le pe toate părțile. Presari zahărul și zahărul vanilat și lași să se caramelizeze, apoi adaugi esența de rom și lași sosul să mai scadă puțin.

Scoți bucățile de banană în farfurii, împreună cu sosul și le lași să se răcească.
2. Bați frișcași toci mărunt sau macini nucile. Acoperi bananele cu frișcă și le presari cu nuci.

Gabriela Constantinov, București

Sfatul nostru!
Adaugă în sos zeama și coaja rasă de la 1 portocală împreună cu esența de rom și vei obține un desert mult mai aromat și răcoritor.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *