Desert cu fructe și aluat

Ingrediente

  • 500 g cocktail de fructe
  • 2 plicuri (20 g) gelatină
  • 2 linguri lichior de zmeură
  • 500 ml frișcă frișcă
  • 1 plic întăritor pentru frișcă
  • 2 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • zahăr pudră pentru ornat
  • Pentru aluat
  • 65 g unt
  • 1 vârf de cuțit sare
  • 150 g făină
  • 5 ouă

Preparare
1. Pentru aluat, fierbi untul în 250 ml apă. Când clocotește, adaugi sarea și toată făina și amesteci energic pentru a o încorpora, până obții un bulgăre omogen și compact, care se desprinde de vas. Iei vasul de pe foc și adaugi treptat ouăle.
2. Tapetezi cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile de aproximativ 25×35 cm. Întinzi uniform aluatul în tavă, îl stropești cu puțină apă și îl coci timp de 10-12 minute, la foc mijlociu, fără să deschizi ușa cuptorului.
3. Scurgi fructele din cocktail. În zeama rămasă, pui la înmuiat gelatina. Bați frișca împreună cu zahărul, zahărul vanilinat și întăritorul. Dizolvi gelatina la bain-marie și o amesteci cu fructele și lichiorul.
4. Tai blatul în trei foi. Între două bucăți de blat așezi jumătate din cantitățile de frișcă și fructe cu gelatină. Întinzi deasupra frișca rămasă și torni un strat subțire de gelatină. Decorezi cu fructe și cu fâșii din blatul rămas, pe care le pudrezi cu zahăr.
Elena Dăscălița, Iași
6 porții
50 min
Sfatul nostru
Acest aluat cu făină opărită se folosește în mod obișnuit la prepararea choix-urilor à la crème.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *