Desert cu iaurt, cereale și caise

Ingrediente

  • 250 g iaurt semidegresat
  • 300 g caise (proaspete sau din compot)
  • 2 linguri smântână degresată
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri semințe de floarea-soarelui decojite
  • 150 g cereale
  • 80 g migdale
  • 1 lingură susan

Preparare
1. Tai mărunt migdalele. Încălzești mierea într-o crăticioară, la bain-marie. Când devine fluidă, pui semințele de floarea-soarelui, cerealele, migdalele și susanul. Amesteci ușor până când toate semințele se acoperă cu un strat fin de miere, apoi iei vasul de pe foc.
2. Cureți caisele de coajă și sâmburi, le tai în bucăți mici și le pasezi până obții un piure.
3. Amesteci iaurtul cu smântâna până se omogenizează.
Torni în boluri, în straturi alternative, piureul de caise, crema de iaurt și cerealele cu mierea, până când termini ingredientele.

Viorica Trică, Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea

6 porții
15 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *