Desert cu mere, nucă și dulceață

Mere cu nuca si dulceata_MG_0395_Ingrediente

  • 1 kg mere acrișoare
  • 1 borcan gem sau dulceață
  • 1 pachet biscuiți
  • 100 g nucă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 fiolă esență de rom
  • 1 lingură margarină
  • 100 ml frișcă lichidă pentru decor

Preparare
1. Cureți merele de coajă și semințe, le tai în felii sau cuburi și tapetezi cu ele baza și pereții unui vas de Jena uns cu margarină.
2. Presari merele cu zahărul vanilat și introduci vasul acoperit cu un capac la cuptor, aproximativ 5 minute, până se înmoaie merele. Amesteci biscuiții rupți în bucăți cu dulceața, nuca măcinată și esența de rom.
3. Pui compoziția cu biscuiți peste stratul de mere, nivelezi
și introduci vasul în cuptorul cu microunde pentru 10-15 minute, la temperatura maximă.
Servești desertul rece, decorat cu frișcă.

Loredana Burbulea, Bacău

25 min
12 porții

Sfatul nostru!
Folosește o dulceață mai subțire, pentru ca biscuiții să se înmoaie mai bine.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *