Desert cu nuci și vișine

Ingrediente
  • 6 ouă
  • 300 g unt
  • 300 g zahăr pudră
  • 3 linguri cacao
  • 150 g nuci
  • 1 cană de vișine 
  • 1 fiolă esență de rom
  • 2 plicuri (20 g) gelatină
  • 500 ml frișcă lichidă
  • coajă rasă de la 1 lămâie
 
Preparare
1. Speli vișinele, le cureți de codițe și sâmburi, le stropești cu esența de rom și le presari o lingură de zahăr. Le păstrezi în frigider până când pregătești crema.
2. Prăjești puțin nucile în cuptor, iar când s-au răcit, le mărunțești sau le macini fin. Înmoi gelatina în 100 ml apă rece, iar după 10 minute, o dizolvi într-un vas așezat pe baie de aburi.
3. Freci spumă untul moale, la temperatura camerei, cu zahărul pudră. Încorporezi pe rând câte un ou, apoi  cacaua cernută, dizolvată în puțină apă, nucile ușor prăjite în cuptor și măcinate, coaja de lămâie rasă, gelatina călduță și vișinele. 
4. Tapetezi o formă de chec cu folie. Torni compoziția și o introduci la frigider pentru 5 ore. Bați frișca și o păstrezi în frigider. 
5. Înainte de servire, răstorni prăjitura pe un platou și o îmbraci în frișcă.
 
Melania Comănescu, Vadu-Pașii, jud. Buzău
 
12 porții
5 h 30 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *