Desert cu papaya

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingrediente
1 fruct de papaya
1 păstaie de vanilie
2 linguri zeamă de limete
7 linguri zahăr
2 linguri mac măcinat
200 ml frișcă lichidă
500 g brânză dulce
200 g pâine neagră, graham sau biscuiți digestivi
2 linguri unt
câteva frunze de mentă
 
Preparare
1. Speli fructul de papaya, îl tai în jumătate, pe lungime și îi îndepărtezi sâmburii. Decojești cele două jumătăți de fruct și le tai în fâșii sau în cuburi. Crestezi batonul de vanilie pe lungime și îi îndepărtezi miezul cu ajutorul unui cuțit cu vârful ascuțit. Amesteci zeama de limete cu 2 linguri zahăr și miezul batonului de vanilie. Cu acest amestec, stropești cuburile de papaya și le lași să se marineze 20 de minute. 
2. Bați frișca lichidă, pe care, în prealabil, ai păstrat-o în frigider cel puțin 3 ore. Mixezi brânza dulce cu 3 linguri zahăr, până când acesta se dizolvă. Adaugi macul și frișca, apoi omogenizezi. 
3. Decojești feliile de pâine și le fărâmițezi. Dacă folosești biscuiți, îi ambalezi într-o pungă și îi zdrobești, trecând peste ei cu o sticlă. Topești untul într-o tigaie, pui pâinea și presari zahărul rămas. Amesteci cu o lingură de lemn, până când pâinea se impregnează cu unt și caramel. 
4. Repartizezi în patru boluri pâinea răcită, brânza și feliile de papaya, așezându-le cât mai estetic, în straturi. Ornezi cu frunzulițe de mentă.
 
Sabina Cazan, Hondol, jud. Hunedoara
 
4 porții
30 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *