Desert cu portocale

Ingrediente
  • 5 portocale
  • 125 g zahăr
  • 75 g făină
  • ½ l lapte pasteurizat
  • 3 gălbenușuri
  • 300 g biscuiți
  • 2-3 linguri rom
 
Preparare
1. Razi fin coaja portocalelor și o amesteci cu 2-3 linguri de zahăr. O păstrezi în frigider, într-un borcan închis ermetic. Decojești portocalele și le desfaci în felii. Colectezi și păstrezi zeama care se scurge.  
2. Mixezi la bain-marie 3 gălbenușuri cu 125 g zahăr, apoi torni treptat făina dizolvată în laptele rece și amesteci energic până se îngroașă, ca să nu se formeze cocoloașe. Când crema s-a îngroșat, adaugi coajă de portocală după gust. 
3. Cât timp crema se răcește, aranjezi felii de portocale pe baza și pereții unei forme rotunde. Pui deasupra un strat de biscuiți înmuiați în rom diluat cu zeamă de portocală. Torni un strat de cremă rece, apoi repeți straturile până termini ingredientele. 
4. Păstrezi desertul în frigider pentru 2 ore. Înainte de a-l servi, îl răstorni pe un platou și îl decorezi cu fructe de sezon sau din dulceață. 
 
Maria Liță, Constanța
 
6 porții
2 h 35 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *