Desert rapid cu biscuiți

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

20 porții; 1 h 20 min

Ingrediente
• 20 biscuiți mici, cu cacao
• 30 g dulceață de portocale
• 250 g ricotta
• 100 ml smântână dulce
• 50 g zahăr pudră
• 2 portocale
• 1 plic jeleu transparent pentru tort
• 250 ml apă

Preparare
1. Mixezi smântâna dulce, până obţii o spumă. Într-un alt vas, mixezi ricotta cu zahărul pudră, apoi încorporezi smântâna bătută, amestecând uşor.
2. Ungi fiecare biscuit cu un strat fin de dulceață de portocale și îi așezi cu dulceaţa în sus, într-o tavă cu dimensiunile de aproximativ 20×25 cm.
Întinzi uniform crema şi decorezi cu rondele fine de portocală, pe care le acoperi cu jeleu transparent pentru tort.
3. Porţionezi desertul încercând să păstrezi conturul biscuiţilor, după ce ai păstrat tava la rece timp de 1 oră.  Poți să prepari desertul și în cupe.
Dana Varga, Dej, jud. Cluj



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *