Desert rapid cu fulgi de cereale

Ingrediente

  • 1 pahar zahăr
  • ½ pahar apă
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri cacao
  • 100 g margarină
  • 250 g fulgi de orez, ovăz, grâu sau porumb
  • 100 g miez de nucă

Preparare
1. Într-o crăticioară, amesteci pudra de cacao cu zahărul și apa. Pui crăticioara pe foc mic și amesteci până când zahărul se dizolvă.
2. În siropul obținut, încorporezi margarina și mierea. După ce margarina s-a dizolvat, adaugi fulgii de cereale, amestecând energic pentru ca fulgii să nu se înmoaie prea tare.
3. Stingi focul și întinzi compoziția rezultată în strat uniform, într-o tavă tapetată cu folie de plastic. Mărunțești miezul de nucă și îl presari pe toată suprafața desertului.
4. Introduci tava în frigider pentru cel puțin 30 de minute, până când se întărește. O tai în bucăți cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit și ușor încălzit.

Mirela-Nicoleta Șovrea, Borșa, jud. Maramureș

20 porții

45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *