Despre inka si pudra de roscove

Bună ziua, Lili,

Aș vrea să știu mai multe despre inka și pudra de roșcove. Unde și cum pot fi utilizate?
Maria Buzechi, Muncelul de Sus, jud. Iași

———————————————————————–
Bună ziua, Maria,

Pudra de roșcove pe care o găsim în magazinele cu produse naturale este un înlocuitor pentru cacao, iar cafeaua solubilă din orz este un înlocuitor pentru cafea, destinată consumului celor care, din motive de sănătate, nu au voie să ingereze cofeină. Inka este un amestec mai complex, o cafea din orz, secară, sfeclă și cicoare, dar se prepară tot instant, cu apă caldă. Ca să obții o băutură caldă din praf de roșcove, e necesar să o amesteci cu apă rece turnată treptat, eventual cu zahăr și să o fierbi, ca și când ai prepara o cafea de băut pentru micul dejun.
Dacă vrei să înlocuiești cacaua sau cafeaua instant dintr-o rețetă de prăjitură, într-o rețetă de aluat sau de cremă, vei folosi cantități de praf de roșcove sau cafea de orz egale cu cele din rețetă. Praful de roșcove (se mai găsește sub denumirea de carob) colorează intens cremele.

Vă mulțumesc pentru încredere și pentru întrebări. Vă aștept în continuare întrebările pe adresa redacției. Vă doresc o primăvară frumoasă, cu spor și reușită în bucătărie!
Cu drag,
LiliLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *