Doboș

Ingrediente:
Foi: 
10 ouă
8 linguri apă
12 linguri de făină
12 linguri zahăr
1 plic praf de copt
2 plicuri zahăr vanilat
1 praf de sare
Crema:
250 gr zahăr
2 linguri făină
3 ouă
250 ml lapte
1 esență de rom
1 lingură cacao
50 gr ciocolată menaj
250 g unt
Decor:
300 gr ciocolată menaj
1 lingură ulei

Preparare:
1. Pentru foi separi ouăle. Gălbenușurile se mixeaza cu 6 linguri zahăr, zahărul vanilat și 4 linguri de apă și praful de copt. Albușurile se bat spumă tare cu 4 linguri apă și un praf de sare și cu  6 linguri de zahăr, apoi se amestecă cu compoziția de gălbenușuri. Compoziția se întinde cu cuțitul pe 5 foi de copt și se coc la foc potrivit timp de 8-10 minute fiecare foaie.
2. După ce s-au copt se lasă la răcit apoi se îndepărtează hârtia.
3. Pentru cremă se bat bine cele 3 ouă întregi cu zahărul, cele 2 linguri de făină și la urmă laptele. 4. Se pune la foc mic și se amestecă tot timpul ca să nu se facă cocoloașe până se îngroașă. Se ia de pe foc si se adaugă esența de rom cacaua și ciocolata răzuită mărunt și se amestecă până se topește ciocolata. 4. Se lasă la răcit, apoi se amestecă cu untul frecat în prealabil spuma.
5. Foile se umplu cu cremă, iar deasupra se pune ciocolată topită cu uleiul, se întinde cu cuțitul și se ornează cu cremă daca ți-a mai rămas. Dacă vrei sa fie mai înalt taie fiecare foaie în două si le suprapui rezultând 10 foi mai mici.

Mariana Adriana Rada, Oradea, jud. BihorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *