Doradă asezonată cu lime și coriandru

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Ingrediente:
1 doradă de 1,5 kg
5 lime
1 lingură coriandru boabe
ulei de măsline
sare
piper

Preparare:
1. Se curăță, se eviscerează și se spală peștele. Extremitățile se crestează cu 3 incizii pe fiecare parte. Se rade coaja a două lime și se amestecă cu coaja tăiată a celei de-a treia. Se adaugă ulei, sare și piper.
2. Se pune peștele într-o tavă și se acoperă cu sosul de lămâie.
3. Lămâile rămase se taie felii subțiri, cu care se acoperă peștele.
4. Se presară boabele de coriandru și se lasă 1 oră la frigider, întorcând peștele și pe partea cealaltă.
5. Se introduce tava în cuptorul încălzit, aproximativ 40 minute.
6. Din când în când se stropește peștele cu sosul din tavă.
Cine dorește poate să pună și un cățel de usturoi tocat.
Voichița Octavia Popescu, Bistrița, jud. Bistrița Năsăud



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *