Dovlecei cu legume

Dovlecei cu legume_MG_8898_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 porție conține
280 kcal
10 g proteine
15 g lipide
20 g glucide

Ingrediente
4 dovlecei mici
2 morcovi
2 ardei grași galbeni
3 roșii
100 g rondele de măsline dietetice
100 g caș
½ linguriță busuioc sau oregano
1 legătură frunze de pătrunjel
1-2 frunze de țelină pentru decor
2 linguri ulei de măsline

Preparare
1. Speli dovleceii și îi tai în jumătăți. Le îndepărtezi miezul și îi lași să se scurgă, cu tăietura în jos.
2. Cureți morcovii și ardeii, îi speli, apoi îi tai în cubulețe și îi înăbuși câteva minute în 1 linguriță ulei, împreună cu ½ din miezul dovleceilor. După ce s-au răcit, adaugi măslinele, roșiile decojite, tăiate cubulețe și asezonezi amestecul cu busuioc.
3. Umpli dovleceii cu această compoziție și îi așezi într-un vas termorezistent uns cu uleiul rămas. Presari deasupra caș ras și introduci vasul în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 20 de minute.
Îi consumi calzi, decorați cu frunze de pătrunjel și de țelină.

Ștefania Răduță, București

4 porții
50 min

Rețetă permisă în boli cardiovasculare.

O altă rețetă permisă în boli cardiovasculare găsești aici.
Ce alte alimente ai putea să consumi în boli cardiovasculare? Află de  aici.
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *