Dovlecei cu vinete și ardei pentru ghiveci

Dovlecei cu vinete si ardei_MG_4707_Ingrediente

  • 2 kg dovlecei tineri
  • 1 ½ kg vinete
  • 2 kg ardei
  • 2 kg roșii
  • aspirină
  • sare grunjoasă

Preparare
1.    Opărești roșiile, le decojești și le treci prin sită sau prin separator. Dai sucul de roșii în câteva clocote și adaugi sare după gust.
2.    Decojești dovleceii și vinetele. Cureți ardeii, îi speli și îi lași să se scurgă. Tai dovleceii și vinetele în rondele groase de 1 ½ cm, iar ardeii în fâșii late.
3.    Speli și sterilizezi borcane de 400 ml. Așezi legumele în borcane, alternând staturile. În fiecare borcan, pui câte o aspirină pisată și repartizezi sosul de roșii. Completezi cu apă și închizi ermetic borcanele, folosind capace metalice.
4.    Într-o cratiță cu baza mare, așezi borcanele învelite în ziare și torni apă până la nivelul conținutului borcanului. Le fierbi la bain-marie, pentru 20 de minute. Le depozitezi în cămară a doua zi.
Folosești conținutul borcanelor la prepararea ghiveciului, adăugând iarna ceapă, cartofi și rondele de rădăcinoase.

Vasilica Deliu, Ostrov, jud. Constanța

14 borcane

12 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *