Dovlecei în saramură

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
3 kg dovlecei
1 l apă
sare

Cum procedezi:
1. Alegi dovlecei tineri, pe cât posibil fără semințe. Le îndepărtezi codițele, îi speli, îi tai și îi opărești timp de 10 minute, în apă ușor sărată. Îi scurgi în strecurătoare, îi treci repede printr-un jet de apă rece și îi pui în borcane de 800 ml.
2. Prepari saramura din 2 linguri de sare la 1 litru de apă și o torni peste dovlecei. Închizi borcanele ermetic și le sterilizezi timp de 40-50 de minute.
3. Le scoți din baia de apă numai după ce conținutul lor s-a răcit complet și le păstrezi la răcoare.

Folosești dovleceii după ce i-ai scurs bine, la prepararea ciorbelor, sufleurilor și mâncărurilor cu diferite sortimente de carne.

Sfatul meu: După aceeași rețetă, poți să conservi, în borcane mari, și dovlecei tineri întregi sau pentru umplut.

Iuliana Alexandra Grecu, Dorohoi, jud. Botoșani



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *