Dovlecei umpluți cu brânză

Ingrediente

  • 2 dovlecei mijlocii
  • 2-3 roșii
  • 300 g brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 1 lingură griș
  • 1 legătură mărar
  • 100 g șuncă sau mușchi file
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri smântână
  • 2-3 fire ceapă verde sau 1 ceapă uscată
  • 50 g spanac
  • piper
  • sare

Preparare
1. Cureți dovleceii de coajă în dungi sau în întregime. Îi tai în 3-4 bucăți și le îndepărtezi miezul cu ajutorul unei lingurițe. Speli roșiile și le îndepărtezi miezul. Înăbuși în 3 linguri ulei miezul tăiat mărunt al dovleceilor și roșiilor.
2. Fierbi două ouă tari. Faci o pastă din brânza de vaci, smântână, griș, oul nefiert, ouăle fierte tăiate cubulețe, șunca, verdeața, ceapa și spanacul tocate mărunt.
3. Umpli dovleceii și roșiile cu această pastă, le așezi într-o formă termorezistentă unsă cu ulei, torni puțină apă, le acoperi cu o folie de aluminiu și le dai la cuptor. După 25 de minute îndepărtezi folia, torni sosul și le lași să se rumenească timp de 10 minute.

Sfatul meu: Folosește zucchini, dovlecei cu coaja verde intens, deoarece sunt mai tari.

Doina Dumitriu, București

3 porții
50 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *