Dovlecei umpluți cu pui și ardei

Dovlecei umpluti cu pui si ardei_MG_9306_

 

 

 

 

 

 

 

1 bucată conține:
195 kcal
15 g proteine
15 g lipide
5 g glucide

Ingrediente

  • 4 dovlecei
  • 250 g file de piept de pui
  • 2 ardei roșii
  • 1 morcov
  • 2 ouă
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură ceapă verde
  • 50 ml ulei de măsline
  • 100 g cașcaval
  • sare
  • piper
  • 2 linguri smântână degresată

Preparare
1. Cureți dovleceii, îi tai în jumătăți, pe lungime și le îndepărtezi miezul. Cureți și speli ardeii și morcovul. Toci morcovul și carnea. Tai mărunt ardeiul și mărarul.
2. Pregătești compoziția pentru umplut amestecând carnea cu  morcovul, ardeii, mărarul fin tocat, ceapa verde tăiată mărunt, ouăle bătute, smântâna, sare și piper după gust.
3. Umpli dovleceii cu această compoziție, îi așezi într-o tavă cu puțină apă, presari deasupra cașcavalul ras și introduci vasul în cuptorul cald, pentru 20-25 de minute.
Îi servești cu smântână.
Sfatul meu:
Dacă opărești dovleceii înainte de a-i umple cu amestecul de carne, scurtezi timpul de preparare la cuptor.

Doina Tătăranu, București
8 bucăți
50 min

Rețetă permisă în diabet.



One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *