Dovlecei umpluți cu spanac

Ingrediente
  • 100 g unt
  • 1-2 linguri făină
  • 250 ml lapte
  • 2 dovlecei lungi
  • 500 g spanac
  • 200 g cașcaval afumat
  • piper 
  • sare 
 
Preparare
1. Topești într-o cratiță 50 g unt, presari făina, amesteci și stingi cu laptele, adăugat treptat. Amesteci energic să nu se formeze cocoloașe, până ce se îngroașă sosul. Sărezi și condimentezi sosul după gust. 
2. Cureți, speli și opărești spanacul, iar după ce s-a scurs bine, îl călești în 40 g unt. Amesteci spanacul cu sosul alb. 
3. Cureți dovleceii și îi tai în bucăți de 8-10 cm. Cu ajutorul unei lingurițe, îndepărtezi miezul dovleceilor, păstrând pereți și o bază groase de 6-7 mm. 
4. Umpli dovleceii cu spanac și îi așezi într-un vas termorezistent uns cu untul rămas. Torni apă până la jumătatea vasului. Acoperi cu folie de aluminiu și introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu.  
5. După circa o oră, îndepărtezi folia, pui pe fiecare dovlecel câte o felie de cașcaval și dai din nou la cuptor, pentru câteva minute. 
 
Sabina Cazan, Hondol, jud. Hunedoara
 
4 porții
1 h 45 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *